سفارش تبلیغ
صبا ویژن
نشانه دوستی خدا، دوست داشتن یاد خداستو نشانه دشمنی با خدا، دشمنی با یاد کردن خداست . [.رسول خدا صلی الله علیه و آله]
 

 

 

وبلاگ های قرآنی Quranic Weblogs

یک پژوهشگر قرآنی: نیازمند تعریف نمادهای انسجام اسلامی در اینترنت هستیم

گروه وبلاگ: استفاده از نماد‌سازی یکی از راه‌های بیان مفاهیم در فضای مجازی است و ما نیز برای رسیدن به انسجام اسلامی در فضای مجازی باید از این ابزار استفاده کنیم و نمادهایی برای انسجام اسلامی در فضای مجازی تعریف کنیم.

«خلیل منصوری»، محقق و پژوهشگر قرآنی، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا)، در ابتدای سخنان خود به توضیح درباره ماهیت فضای مجازی پرداخت و گفت: فضای مجازی، فضای ذهنی محض نیست و یک حالت بین رئال و ایده‌آل است و در مفهوم کلی در این فضا مرزها فرو پاشیده و در هم تنیده شده و یک حالت «رئال-ایده‌آل» ایجاد شده‌است.

وی افزود: همین خاصیت «رئال-ایده‌آل» سبب می‌شود تا کاربران به راحتی وارد فضای مجازی ‌شوند و در آن به گشت و گذار بپردازند و فضا را درک ‌کنند، در حقیقت می‌توان گفت که فضای مجازی در حوزه‌ تمثل انسان‌ها وارد شده‌است.

منصوری در ادامه اضافه کرد: در فضای مجازی یک حالت برزخی را کاملاً می‌شود ادراک کرد، و به همین دلیل نباید نوع دیگری از انسجام را در این فضا جستجو کرد و باید همان چیزی را که در فضای واقعی دیده می‌شود در فضای سایبر و مجازی به یک نوع دیگر ادراک کرد.

این محقق و پژوهشگر برای توضیح بیشتر متذکر شد: برای مثال شما در خواب‌ها همه حواس مانند خوردن، خندیدن، لذت، چشیدن مزه‌ها، ضربه‌های روحی و جسمی را ادراک می‌کنید و بر روانتان تأثیر می‌گذارد، تأثیر فضای مجازی نیز چنین است و روی روح و روان و جسم بشر تأثیر می‌گذارد در حقیقت کاربری که در حوزه سایبر حرکت می‌کند در آن فضا زندگی می‌کند.

 ماهیت فضای مجازی
ماهیت فضای مجازی را نمادها شکل می‌دهند، همین نمادهایی که برای خنده ، عصبانیت و... استفاده می‌شود، نمادسازی‌هایی را که در فضای واقعی در زمینه انسجام اسلامی می‌توان انجام داد باید برای ایجاد انسجام اسلامی در فضای مجازی دنبال کرد و نمادهایی پیدا کرد که این مفاهیم را برسانند

وبلاگ‌نویس «پردیس» یادآور شد: در حوزه انسجام اسلامی فضای مجازی باید این موضوع را محور قرار دهیم و زمانیکه ادراک درستی از واقعیت و وضعیت موجود در فضای مجازی به دست آوردیم خیلی راحت می‌توانیم ارتباط آن را بین فضای واقعی و فضای مجازی پیدا کنیم و به دنبال تعریف و مصداق دقیقی برای انسجام اسلامی در فضای مجازی باشیم.

این فعال قرآنی برای رسیدن درک صحیح از انسجام اسلامی در فضای مجازی به مصداق‌های بارز انسجام اسلامی در فضای واقعی اشاره و اظهار کرد: برای مثال انسجام اسلامی در فضای واقعی در مسائلی مانند نماز جمعه، صله‌ رحم و یا در اندیشه بشر اتفاق می‌افتد و بشر معتقد است که من با دیگری یکی هستم و او با من است و «من‌ها» خودش را کنار می‌زند و همه یکی می‌شوند و به انسجام می‌رسند.

منصوری یادآور شد: همدلی اصل در انسجام است و وقتی این موضوع در درون بشر راه پیدا کرد و تأثیر گذاشت در اعضا و جوارح او نیز ظاهر می‌شود و همدلی را با ساختاری که برای انسجام تعریف کردیم باید جستجو کنیم. ما اگر بتوانیم روحیه همدلی را در فضای سایبر _که حالت تمثل دارد_ نمادسازی کنیم، می‌توانیم به انسجام اسلامی در این فضا دست پیدا کنیم.

وبلاگ‌نویس «پردیس» تصریح کرد: نمادگرایی در خارج از فضای واقعی ایجاد می‌شود برای مثال نماز جمعه یک نماد است در واقع راهی برای رسیدن به وحدت و حتی راهی برای اتحاد بین دولت ـ ملت است، یعنی هرکس نماز جمعه شرکت می‌کند حضور او، اطاعت از دولت را اعلام می‌کند. جمع یک نماد برای انسجام اسلامی است.

 نمادگرایی در فضای مجازی
نمادگرایی در خارج از فضای واقعی ایجاد می‌شود برای مثال نماز جمعه یک نماد است در واقع راهی برای رسیدن به وحدت و حتی راهی برای اتحاد بین دولت ـ ملت است، یعنی هرکس نماز جمعه شرکت می‌کند حضور او، اطاعت از دولت را اعلام می‌کند. جمع یک نماد برای انسجام اسلامی است

وی تصریح کرد: شما نمادهای زیادی را در فضای واقعی در حوزه دین برای انسجام اسلامی می‌توانید جستجو کنید که به عنوان نماد انسجام تعریف شده در فضای مجازی هم باید همین کار را بکینم و به دنبال نمادهایی برای بیان مفهوم انسجام باشیم.

این پژوهشگر قرآن عنوان کرد: ماهیت فضای مجازی را نمادها شکل می‌دهند، همین نمادهایی که برای خنده ، عصبانیت و... استفاده می‌شود، نمادسازی‌هایی را که در فضای واقعی در زمینه انسجام اسلامی می‌توان انجام داد باید برای ایجاد انسجام اسلامی در فضای مجازی دنبال کرد و نمادهایی پیدا کرد که این مفاهیم را برسانند.

منصوری با اشاره به کلمات به عنوان بخشی از نمادهای فضای مجازی بیان کرد: کلمات به عنوان بخشی از نمادهای فضای مجازی هستند اما تمام آن نیست و ما در این فضا ازنمادهای دیگر مانند فیلم، فلش و ... که مختص فضای مجازی است برای بیان مفهوم انسجام اسلامی استفاده نکرده‌ایم. وی افزود: در فضای مجازی باید با زبان همان حوزه حرف بزنیم اما ما می‌خواهیم از قلم که ابزار فضای واقعی است در فضای مجازی نیز استفاده کنیم، فضای مجازی فضای نگارش محض نیست به همین دلیل اگر بخواهیم از همین روش مکتوب استفاده بکنیم در تحقق انسجام اسلامی شکست می‌خوریم.

این فعال قرآنی با اشاره به فعالیت ضعیف کاربران برای تحقق انسجام اسلامی در فضای مجازی اظهار کرد: ما ایرانیان وابستگی به بیرون داریم و نمی‌آییم کاری انجام بدهیم و منتظریم تا دیگران کاری انجام بدهند و ما از روی آن کپی برداری کنیم.

 محقق و پژوهشگر قرآنی:
در فضای مجازی یک حالت برزخی را کاملاً می‌شود ادراک کرد، و به همین دلیل نباید نوع دیگری از انسجام را در این فضا جستجو کرد و باید همان چیزی را که در فضای واقعی دیده می‌شود در فضای سایبر و مجازی به یک نوع دیگر ادراک کرد

منصوری متذکر شد: برای رسیدن به انسجام اسلامی باید در فضای مجازی الگو سازی و نمادسازی کنیم و نمادهایی را طراحی کرده و به عنوان نماد انسجام اسلامی برای کاربران اینترنت تعریف کنیم، همانطوری که غربی‌ها با یک عروسک ساده مفاهیم مختلف را تعریف می‌کنند ما نیز در فضای مجازی دنبال نمادهایی برای انسجام اسلامی باشیم، بگردیم و پیدا کنیم و اگر هم چنین نمادهایی نیست ایجاد کنیم.

وبلاگ‌نویس «پردیس» تصریح کرد: هر نماد پشتوانه فرهنگی را به دنبال خود دارد و ما با ایجاد این نمادها می‌توانیم پشتوانه فرهنگی غنی ایرانی و اسلامی خود را به تمام جهان بشناسانیم زیرا ما اولین تصویرسازان متحرک جهان هستیم.
وبلاگ «پردیس» را اینجا کلیک کنید!





  • کلمات کلیدی : اخبار قرآنی

  • ::: چهارشنبه 86/7/11 ::: ساعت 8:18 عصر :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر